Дойде време да сменим етикета на досегашната политика – омраза,

...
 Дойде време да сменим етикета на досегашната политика – омраза,
Коментари Харесай

Карадайъ: Да сменим досегашната политика. Диалог вместо омраза, национални приоритети, а не лъжи

 Open photo

 

Дойде време да сменим етикета на досегашната политика – ненавист, разделяне, реваншизъм, опълчване. Дошло е времето за разговор и единодушие вместо ненавист и реваншизъм. За постоянна власт, която да е на основата на национални цели, а не на неистини, с цел да обезпечи сигурност за приходи, работни места, пенсии и вложения. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Пловдив.

Етикетът на досегашната политика пристигна още преди 13 години, когато Борисов сподели: Аз съм елементарен и вие сте елементарни и по тази причина ме избирате. Сутрин говореше едно, на обяд – второ, вечерта – трето. Символът на ръководството, на власт и институция стана джипката. Нямаше цели, цели, а прищевки, съобщи Карадайъ и добави:

Този модел основава безпорядък, разрушава се страна, държавност и народна власт. И през днешния ден тези хора споделят - ние ще се преборим с хаоса. Кой безпорядък? Който самите те го сътвориха. Нещо повече, сътвориха условия да дойдат едни хитреци, по-скоро лъжци, да се опитат да създадат лъжата предписание, норма на държание. Нарушиха Конституция, с цел да влязат в политиката и във властта. Назоваха се „ Промяна ”, само че вместо да трансформират модела ГЕРБ, направиха по-лоша версия. Изложиха даже Харвард с техните неистини и за няколко месеца се самосвалиха, сподели Карадайъ.

Той напомни националната сентенция - " не е отговорен този, който яде зелника, а който му го дава “.

Позволихме си лукса да гледаме по какъв начин се прави политика на опълчване, на разделяне и на ненавист. Но търпението не е безпределно, добави Карадайъ. Той съобщи, че когато хората имат проблем в къщата си, викат най-хубавите майстори.

„ България е нашият общ дом, а някой се пробва да ни каже, че няма майстори. Майсторите са в Движение за права и свободи и сме го доказвали доста пъти до момента. Докарахме демокрацията, посочихме цели на България, направихме по този начин, че когато бяхме във властта през 2004 година България стана член на НАТО и през 2007-ма, когато отново бяхме във властта, станахме членове на Европейски Съюз. За 8 години в ръководството на страната вложенията стигнаха до 6-7 милиарда евро на година, стопихме с 16 милиарда дълга, който след това за 10 години ръководство на ГЕРБ се натрупа с нови 20 милиарда, а при Политическа партия отговорностите набъбнаха за 9 дни с 9 милиарда. Написахме оперативните стратегии за първите два програмни интервала, а в този момент от две години нямаме нито План за възобновяване и резистентност, нито европрограми ”, съобщи още Мустафа Карадайъ.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР